Avantura duha | Avantura čitanja | Avantura pisanja

Talijin ples

Mir

Mir
Cena 800 DIN 
PDV (10%) 80 DIN 
Troškovi slanja 300 DIN 
PDV (20%) 60 DIN 
Svega 1.240 DIN 
-+
Aristofan

Novi, osavremenjeni prevod jedne od najzanačajnijih antičkih komedija. Uz Aristofanov Mir, u istoj knjizi je objavljen i Mir (po Aristofanu), autora Gordana Maričića i Kokana Mladenovića, koja je svojevremeno skinuta sa repertoara Teatra T.

Prevod: Gordan Maričić, Kokan Mladenović

Latinica; broširani povez; 167 strana.

4 komada

4 komada
Cena 1.000 DIN 
PDV (10%) 100 DIN 
Troškovi slanja 300 DIN 
PDV (20%) 60 DIN 
Svega 1.460 DIN 
-+
Uglješa Šajtinac

Svet knjige 4 komada sklopljen je od četiri različita dramska iskustva istog, prepoznatljivog dramskog rukopisa. Hadersfild je urbana tragikomedija generacije tridesetogodišnjaka s početka ovog veka, negde u Srbiji. Banat je sentimentalni osvrt na odrastanje u jednom kraju, u vreme Drugog Svetskog rata, dobu deoba i netrpeljivosti. Animals je fantastični komad o šizofreniji ili melodrama između stvarnog i prividnog. Ogigijanke je komedija o neizbežnom susretu tri generacije žena na neočekivanom mestu u vremenu koje menja njihove sudbine.

Ćirilica; broširani povez; 262 strane.

Za sve je magla kriva

Za sve je magla kriva
Cena 700 DIN 
PDV (10%) 70 DIN 
Troškovi slanja 300 DIN 
PDV (20%) 60 DIN 
Svega 1.130 DIN 
-+
Boško Štulić

Sartr kaže: "Pakao su drugi".

Kako je biti stranac u sopstvenoj porodici? Dramski inovativno osvetljavajući ovaj paradoks, Štulić prikazuje način na koji roditelji tiranišu decu svojim imperativnim očekivanjima. U ovoj drami predstavljen je novi stupanj pakla - kako je biti stranac sa ukućanima.

I kakav je paradoks, čak i aporija, biti blizak sa nekim ko je toliko gord da ne ume da pripada.

Kulminaciona tačka drame je susret i dugi razgovor između oca i sina nakon dugog ćutanja. U tom razgovoru je sva drama. I svačija drama. Ko nije bar za sekundu iskoračio ka mržnji prema roditelju? Ko bar jednom u životu nije žudeo da - sve ono što je godinama potiskivano i prećutkivano - roditeljima kaže u lice?

Na ovaj način uobličavajući individualnu egzistencijalnu dramu, autor je dramski uspelo dovodi u vezu sa kolektivnom egzistencijalnom dramom. Oba pomenuta plana dramskog diskura, Štulićev narator posreduje uobraziljom mladog umetnika Marka, glavnog junaka drame, u kojoj se prepliću slike Prvog svetskog rata, mita o Meduzi i Posejdonu, života jednog alhemičara i herojstva Solunaca.

Latinica; tvrdi povez; 113 strana.

Subscribe to RSS - Talijin ples

VRH