Avantura duha | Avantura čitanja | Avantura pisanja

Ad libitum

Nina od Arabije

Cena700 DIN
PDV (10%)70 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega920 DIN
-+
Marina Bulatović Barny

Marina Bulatovi Barny

Roman o ljubavi, veri i nadi. Pročitajte ga! Uživaćete!Pisan kao kombinacija svojevrsnih putopisnih i dnevničkih zapisa, roman „Nina od Arabije“, zanimljiva je i iskrena priča sa kojom se mnogi čitaoci mogu poistovetiti. Odrasla u Beogradu, igrom sudbine nastanjena u Saudijskoj Arabiji, glavna junakinja svoje doživljaje sa putovanja prožima snovima o životu u Njujorku, ispredajući sagu u kojoj se na svakoj stranici prepliću stvarnost i snovi, realni život i davno izrečene želje. Suptilno razvijeni, događaji koji čine pripovednu potku romana stvaraju neobičnu harmoniju različitosti, reflektujući moderni svet u kome živimo. Uspomene iz detinjstva i mladosti, događaji koji prate pripovedno vreme u kome se junakinja hrabro suočava sa izazovima ranih četrdesetih godina sopstvenog života, i snovi o budućnosti koji će se, sigurna je Nina, jednog dana ostvariti, asocijativno su povezani

Latinica; tvrd povez, 231 strana

OTISAK VREMENA

Cena600 DIN
PDV (10%)60 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega810 DIN
-+
Marina Tot

Nova zbirka pesnikinje Marine Tot Otisak vremena je osveženje u misaonoj poeziji. Umno, analitički, zadirući u srž problema, pesnikinja traži odgovore na mnoga pitanja, takozvane večite teme.  Misaoni sadržaji lepo  su uklopljeni i u opisne pesme. Što se ritma tiče, tih je i nenametljiv. Njen stil je izgrađen, specifičan. U pevanju koristi rimu, ali ne robuje formi. Nema uobičajenog, dobro poznatog metričkog postupka karakterističnog za tercine, katrene, sonete. Stihovi su različite dužine, ali se skladno rimuju. Ili kombinuju sa slobodnim stihom. Knjiga je namewena pravim ljubiteljima poezije.

Ćirilica, broširan povez, 80 strana.

Buđenje

Buđenje
Cena600 DIN
PDV (10%)60 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega810 DIN
-+
Marina Tot

Onoga ko veruje da u pragmatičnom vremenu, na prelazu dva milenijuma, metafizička poezija više nije moguća, razuverava tekstualnost „Buđenja“. Nestabilnost duha epohe, u kojem su poljuljane ili pogažene sve vrednosti a da nisu uspostavljene nove koje bi mogle da ulivaju poverenje, u ovoj poeziji rezultuju svedenim i preciznim pesničkim iskazom. Njegova osobenost je da pesničkim iskustvom jedinstva misli i osećanja, istražuje metafizička pitanja života i smrti, opšteg poretka stvari u kojima je čovek samo funkcija kosmičkih sila.

Ćirilica; broširani povez, 93 strana;

Komarac sa drvenom nogom

Komarac sa drvenom nogom
Cena1,000 DIN
PDV (10%)100 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega1,250 DIN
-+
Aleksandar Demajo

Šta je to sistem „dobrovoljne samodovoljnosti“ u zemlji čiji je raspad sprečila čvrsta vojna pesnica i stvorila društvo orvelovskog tipa? U kakvoj vezi su džinovske morske lignje sa zelenom modifikovanom materijom od koje zavisi opstanak totalirarnog ustrojstva zajednice? Priča o neobičnoj morskoj avanturi dvojice prijatelja vodi čitaoca od stolova gradskih kafana prestonice ka dalekim jadranskim ostrvima Visu i Palagruži, u skrivanje i ronjenje izmedju morskih školjeva gde vrebaju patrolni brodovi, odlučni da po svaku cenu zaustave dvojicu glavnih junaka u njihovim pomorskim istraživanjima. Svojevrsni kolaž satire, avanture, erotike i misterije.

Latinica; tvrd povez, 226 strana;

Oni će (opet) doći

Oni će (opet) doći
Cena650 DIN
PDV (10%)65 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega865 DIN
-+
Milenko Popadić

Roman koji se čita sa znatiželjom. U formi fantastične mitske priče govori o večnim temama borbe Dobra i Zla, kao i o snazi iskrene i istinske ljubavi.

Latinica; broširani povez, 176 strana;

Povratak košave u Beograd

Povratak košave u Beograd
Cena550 DIN
PDV (10%)55 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega755 DIN
-+
Neda Kovačević

Roman o ljubavi, poverenju, prijateljstvu, nostalgiji... Roman, pre svega, o Beogradu. O njegovoj lepoti i neshvatljivoj snazi kojom ljude vezuje za sebe. Roman u kome sa svake stranice odzvanjaju zvukovi pesama EKV.

 

Ćirilica; broširani povez, 252 strane;

Tajna vile Moro

Tajna vile Moro
Cena699 DIN
PDV (10%)70 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega919 DIN
-+
Miljan Marković

U čemu je tajna vile Moro? Ko su njeni stanari i gosti? Kakav je njihov život izmedju iluzije i stvarnosti? Kakve izazove nameće traganje za sopstvenim identitetom i potreba da se prevaziđe sopstvena priroda? O ovoj i drugim vaznim temama u borbi dveju vrsta, ljudi i vampira, otkrijte u uzbudljivo i nepredvidivo napisanom žanrovskom romanu Miljana Markovića "Tajna vile Moro".

Latinica; broširani povez, 198 strana;

Komandant i Margita

Komandant i Margita
Cena800 DIN
PDV (10%)80 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega1,030 DIN
-+
Neda Kovačević

Roman u kome se kao jedan od junaka pojavljuje, i kao dobri duh prožima ga od početka do kraja, Margita Stefanović, pored Milana Mladenovića, spiritus movens kultne grupe poslednjih decenija XX veka, EKV.
Uzbudljiva priča o neobičnom četvorouglu, s tenzijom napetog trilera.
Lako se čita i dugo pamti.
Ubistvo. Misterija. Ko je ubica? Ko ubijeni?
Pisac romana suočen s likovima koje je stvorio. Ko koga, zapravo, stvara?
Ko piše? Ko su čitaoci? Ko junaci? Da li je moguće to razlučiti?

Ćirilica; broširani povez; 106 strana;

Subscribe to RSS - Ad libitum

VRH