Avantura duha | Avantura čitanja | Avantura pisanja

Nagrada Mali Nemo

Keltska priča

Keltska priča
Cena 700 DIN 
PDV (10%) 70 DIN 
Troškovi slanja 300 DIN 
PDV (20%) 60 DIN 
Svega 1.130 DIN 
-+
Aleksandar Novaković

Među kvalitetnim radovima sa ovogodišnjeg konkursa za nagradu Mali Nemo, u oštroj konkurenciji, roman Keltska prica se nametnuo kao najuspelije delo i predstavlja pravo osveženje domaće romaneskne produkcije. Posežući za formom pikarskog romana osavremenjenog elementima fantastike, skrupulozno koristeći erudiciju, prirodne i brze dijaloge, Novaković priča o generaciji rođenoj 70-ih godina dvadesetog veka.
Elementi urbanog romana i fantastike imaginativno i vešto se prepliću zahvaljujući inventivnoj parodiji mita, slovenskog i keltskog. Ta, uslovno govoreći, ironizacija omogućuje dublje značenje pripovedanja koje transcendira vanliterarnu upotrebu mita.

Štampanje knjige podržao je Coin D.O.O. iz Pančeva (www.coin.rs).

Ćirilica; broširani povez; 118 strana.

Trpezarija

Trpezarija
Cena 600 DIN 
PDV (10%) 60 DIN 
Troškovi slanja 300 DIN 
PDV (20%) 60 DIN 
Svega 1.020 DIN 
-+
Violeta Ivković

Pobednički roman na konkursu za nagradu "Mali Nemo". Pisan nenametljivo, stvara začudnu atmosferu trenutka stvaranja koji se podudara sa trenutkom smrti...

Latinica; broširani povez; 94 strane.

Konj, lula i crveni cvet

Konj, lula i crveni cvet
Cena 599 DIN 
PDV (10%) 60 DIN 
Troškovi slanja 300 DIN 
PDV (20%) 60 DIN 
Svega 1.019 DIN 
-+
Nataša Atanasković

Roman "Konj, lula i crveni cvet" jeste prič o snazi umetnosti i neshvatljivim silama koje je usmeravaju. Ideja o životu koji je fantastičniji od njegove umetničke slike, obrađena je pričom o svojevrsnom ljubavnom trouglu koji započinje dijalogom muzike i slikarstva a završava se u književnom tekstu. Stalno menjanje pripovednih perspektiva i narativnih planova, kombinovanje ispovednog tona i čitaočevog praćenja neposrednih dešavanja, čine ovaj roman nepredvidivim do samog kraja. Miroova slika "Konj, lula i crveni cvet" je umetnička konstanta koja usmerava radnju i ponašanje likova. Roman je pisan jasnim, preciznim stilom koji odlikuju zanimljivi dijalozi. Životna priča glavnih likova poslužila je junakinji da još jednom postavi večita pitanja o smislu i svrsi umetnosti. Na čitaocim? je da pron?đu njihove odgovore.

Ćirilica; broširani povez; 132 strane;

Karneval

Karneval
Cena 800 DIN 
PDV (10%) 80 DIN 
Troškovi slanja 300 DIN 
PDV (20%) 60 DIN 
Svega 1.240 DIN 
-+
Radoš Kosović

Pobednička knjiga na konkursu za književnu nagradu "Mali Nemo" za 2011. godinu. Karneval - na kome pod maskama učestvuju i bogovi, ljudi, i arhetipske figure, i mitološke prilike - prikazuje se kao pozornica "zbrke", "laži", "prevara", "krađe".

Latinica; broširani povez; 210 strana.

Boja starog zlata

Boja starog zlata
Cena 900 DIN 
PDV (10%) 90 DIN 
Troškovi slanja 300 DIN 
PDV (20%) 60 DIN 
Svega 1.350 DIN 
-+
Čedomir Ljubičić

Priča o ljubavi istoričara umetnosti i pesnikinje koju ljubav prema poeziji i dijamantima, nakon što ju je iz zatvora odvela u romansu, konačno odvodi u smrt od neizlečive bolesti. Priča, ne samo o savršenstvu ljubavi, nego i o tranzicionom sukobu sudbina junaka romana. Istorijski i biografski podtekst restitucije njihove imovine, deo je opšte ljudske sage o prevari, pohlepi i kazni.

Utemeljen u srpskoj i svetkoj književnoj i umetničkoj tradiciji, autor kao da piše omaž atmosferi Ibzenovih dela i hipermocinalnosti heseovskog tipa.

Na tragu Lihtenbergove misli - pisac metafori daje telo a čitalac dušu - ovaj roman traži budnog i rafinovanog čitaoca.

Latinica; broširani povez; 294 strana.

Hokus Lokvud

Hokus Lokvud
Cena 799 DIN 
PDV (10%) 80 DIN 
Troškovi slanja 300 DIN 
PDV (20%) 60 DIN 
Svega 1.239 DIN 
-+
Nenad Pavlović

Smešten u "klasičnom" fantazijskom okruženju, roman-noar "Hokus Lokvud" je priča o istoimenom istražitelju i njegovom životu u najvećem velegradu tog sveta. Hokus Lokvud nije tipičan epski junak koji spašava svet od zla i uništenja, već poročan i ciničan antiheroj koji pre svega gleda da sačuva svoj život i istera svoju volju. Svet u kome je smešten roman obiluje magijom i mitskim bićima, ali takođe deli mnoge mračne strane našeg okruženja: razvrat, pohlepu, korupciju na svim nivoima, spletke i kriminal. Autor prepliće san i stvarnost, humor i horor izbegavajući i često i ismevajući klišee žanra.
"Hokus Lokvud" je unikatna mešavina epske fantastike i detektivske priče, ojačana motivima kritike savremenog društva

Latinica; broširani povez; 182 strane.

Subscribe to RSS - Nagrada Mali Nemo

VRH