Avantura duha | Avantura čitanja | Avantura pisanja

Ministarstvo na Mećavniku

Dragi prijatelji po blogu, da je internet čudo, jasno je i po zanimljivim razmišljanjima koja se mogu pročitati, na primer, u “Srpskom glasu”, novinama koje se objavljuju u Melburnu. Naime, u intervjuu obznanjenom u pomenutim novinama (broj od 25. februara 2011. godine), Emir Kusturica izlaže svoje stavove povodom pitanja radoznalog novinara koji se potpisuje inicijalima T.A. Za ovu priliku, evo samo jednog neobaveznog odgovora u intervju naslovljnom dovitljivom doskočicom – “Grci su u Evropi bankrotirali, znajući nas, mi bismo prošli još gore!”.

PITANJE: “Ovde Vam na noge dolaze predsednici, premijeri… Je li Vam neko od njih nudio političku funkciju, recimo u Ministarstvu kulture?”

ODGOVOR: “Pa ja već imam političku funkciju! Ovo na Mećavniku je moje ministarstvo! Kada neko svoj autoritet iskoristi da napravi 17 kilometara kanalizacije ili 19 kilometara vodovoda, ski staze sa 10 topova za veštacki sneg, provuče 28 kilometara optičkog kabla i dovede IPTV u svaku sobu, što nemaju ni hoteli sa pet zvezdica po Njujorku, taj je sigurno u političkoj misiji.“

U zemlji u kojoj ni neka dobro stojeća javna komunalna preduzeća ne mogu da izgrade ovakvu tzv. komunalnu infrastrukturu, ostale moguće javne službe ili servise i da ne pominjeno, izgleda da čak i luksuzni njuroški hoteli mogu pozavideti kulturno-političkoj misiji čuvenog Emira Kusturice. Zavidljivost zavidljivaca se u ovom slučaju ne računa.

Dodaj komentar


VRH